Din ve Coğrafya Sempozyumu II (4./10. Yüzyıl Sonrası İslam Coğrafyacılığının Tarihi) için bildiri özeti kabulü başlamıştır


“4./10. Yüzyıl Sonrası İslam Coğrafyacılığının Tarihi” alt başlıklı Din ve Coğrafya Sempozyumu II için bildiri özeti kabulü başlamıştır. Bildiri özetlerinin gönderilmesi için son tarih 15 Nisan 2024'tür. 

3-4 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sempozyumun amacı, 4./10. yüzyıl sonrasında İslam dünyasında coğrafya, haritacılık, denizcilik, astronomi ve seyahat gibi farklı alanlarda yapılan çalışmaları incelemek ve İslam dünyasında coğrafyanın tarihini ortaya koymaktır.

Sempozyuma başvuru için bildiri özetlerinin dinvecografya@hitit.edu.tr adresine gönderilmesi beklenmektedir.

Bildiri özetinin Din ve Coğrafya Sempozyumu Bildiri Özeti Şablonu üzerinden düzenlenmesi ve yazar özgeçmişi ile birlikte ilgili mail adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Sempozyuma gönderilen bildiri özetleri çift taraflı kör hakemlik esası kapsamında Bilim Kurulu’nun incelemesi neticesinde seçilecektir.

Sempozyumda sunulan bildirilerin özeti ve tam metni Hitit Üniversitesi Yayınları tarafından Sempozyum Bildiri Kitabı'nda kitap bölümü olarak yayımlanacaktır.